Teroristički napad u Rusiji: Islamisti rešetali turiste dok su razgledali tvrđavu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Rusiji: Islamisti rešetali turiste dok su razgledali tvrđavu

11 osoba je ranjeno, a jedna je poginula u pucnjavi u turističkom mestu u ruskoj republici Dagestan na Kavkazu gde je u toku oružana pobuna islamista.

Napad se dogodio u trenutku kada je dvadesetak turista bila na terasi tvrđave Naryn-Kala, a policija je naknadno na mestu zločina pronašla 67 čaura od metaka različitog kalibra. Napadači su pucali iz obližnje šume.

Lokalna zvaničnica Tatjana Abdulajeva je izjavila da je pet osoba u teškom stanju.

Момент >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << стрельбы.Огромное количество пострадавших.

A video posted by Мой Дербент плюс (@myderbent_plus) on Dec 29, 2015 at 3:01pm PST

Lokalne vlasti su navele da je pucnjava izbila tokom noći kod zidina tvrđave koja je od 2003. godine uvrštena u svetsku baštinu Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

Predsednik Dagestana Ramazan Abdulatipov izjavio je da bi napadači mogli da budu "lokalni banditi ili ekstremisti koji traže osvetu".

Dagestan je postao središte pobune islamista koja se proširila Kavkazom posle dva rata u susednoj Čečeniji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.