Tenzije na Nilu prete sukobom Egipta i Etiopije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2020, 07:34

Tenzije na Nilu prete sukobom Egipta i Etiopije

Dugogodišnji spor Adis Abebe i Kaira oko etiopskog projekta velike hidroelektrane na Plavom Nilu eskalirao je do pretnji ratom posle najave Etiopije da ovog meseca počinje punjenje ogromnog veštačkog jezera. Dok je suština u kontroli nad vodama Nila, spor ima dublji značaj za obe zemlje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tenzije na Nilu prete sukobom Egipta i Etiopije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2020

Tenzije u dugogodišnjem sporu Kaira i Adis Abebe oko izgradnje velike hidroelektrane u Etiopiji došle su do nivoa zveckanja oružjem s etiopskom najavom da će ovog meseca početi da puni ogromno veštačko jezero na Plavom Nilu, što izaziva strah među Egipćanima da bi mogli ostati bez glavnog izvora...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.