Tenzije između Irana i Izraela postepeno rastu

Izvor: SandzakInfo.net, 25.Sep.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzije između Irana i Izraela postepeno rastu

Iranski predsjednik Mahmud Ahmedinedžad, koji trenutno boravi u New Yorku na sastancima Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, uputio je oštre kritike Izraelu. Ahmedinedžad je rekao da njegova zemlja ne uzima za ozbiljno prijetnje Izraela, ali je spremna da se brani ukoliko dođe do napada. Mahmud Ahmedinedžad je rekao da Iran ima raznovrsne mehanizme odbrane, te da je Izrael uvijek predstavljao problem za Iran.
 
Pored toga, Ahmedinedžad je dodao da Izrael nema nikakve historijske korijene u regionu, dok je Iran zemlja koja opstaje hiljadama godina. 
 
Nešto ranije, komandant Iranske revolucionarne garde, Amir Ali Hadžizade je rekao da je moguć i preventivni napad na Izrael ukoliko se otkrije da ova zemlja vrši pripreme za izvjestan napad.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.