Teheran tvrdi da je uhapsio 17 špijuna CIA, zastava Irana na zaplenjenom brodu

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran tvrdi da je uhapsio 17 špijuna CIA, zastava Irana na zaplenjenom brodu

Državna televizija Irana je saopštila da je Iran uhapsio 17 špijuna koji rade za američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA). Neki od njih su osuđeni na smrtnu kaznu.
Ministarstvo za obaveštajne poslove saopštilo je da je razbilo špijunsku mrežu CIA i da je 17 špijuna uhapšeno, prenela je agencija Rojters.

Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi navode poluzvanične iranske agencije Fars da su neki od uhapšenih osuđeni na smrtnu kaznu.
Hapšenja su se dogodila tokom proteklih meseci, a uhapšeni su radili na "osetljivim mestima" u vojnim i nuklearnim objektima, izjavio je iranski obaveštajac na konferenciji za novinare u Teheranu, preneo je AP.
Saopštenje o hapšenjima dolazi u trenutku kada je nuklearni sporazum Irana sa svetskim silama pod znakom pitanja i povećanih napetosti u regionu Persijskog zaliva.
U međuvremenu je iranska državna televizija objavila snimak na kojem se vidi zastava Irana kako se vijori na zaplenjenom tankeru koji je plovio pod britanskom zastavom.  
Najavljeno je da će britanska premijerka Tereza Mej predsedavati hitnoj sednici na kojoj će se diskutovati o britanskom odgovoru na zaplenu tankera u Ormuskom moreuzu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iranska televizija objavila fotografije nekih od uhapšenih špijuna

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2019

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je danas fotografije nekih od 17 špijuna koji su radili za Centralnu obavještajnu agenciju (CIA).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.