Izvor: RTS, 29.Jan.2023, 09:28

Teheran: Napad na vojnu fabriku, dronovi "uhvaćeni u zamku"

Nepoznati dronovi, najverovatnije "kamikaze", napali su fabriku odbrambene industrije u Isfahanu. Ministarstvo odbrane poručuje da je napad osujećen.
Iransko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je bučnu eksploziju u vojnoj fabrici u Isfahanu, gradu u centralnom delu Irana, izazvao neuspešan napad dronovima.

"Jedan (od dronova) je pogodila... PVO, a druga dva su uhvaćena u odbrambene zamke i dignuta u vazduh. Srećom, ovaj neuspeli napad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije doveo do žrtvi i pričinjena je manja šteta na krovu radionice", saopštilo je ministarstvo.
Iranske novinske agencije ranije su izvestile o glasnoj eksploziji i prikazale snimke na kojima se vidi blesak svetlosti u fabrici, koja se navodno bavi proizvodnjom municije. Na snimku se vide i vozila hitne pomoći i vatrogasci.
Iran je u julu saopštio da je uhapsio diverzantski tim kurdskih militanata koji rade za Izrael, a koji su planirali da raznesu centar odbrambene industrije u Isfahanu.
Do napada je došlo usred pojačanih tenzija sa Iranom zbog iranskog nuklearnog programa. Naime, Tel Aviv tvrdi da Iran nastoji da razvije nuklearno oružje, što Teheran poriče.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Napad dronovima na fabriku municije u Iranu, nema žrtava

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2023

Nepoznati dronovi napali su fabriku odbrambene industrije u Isfahanu, 440 kilometara od Teherana.

Nastavak na Radio 021...

RT: Napad dronovima na iranski vojni objekat

Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2023

Iran je napadnut dronovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Irana. Jedan dron je oborio sistem protivvazdušne odbrane, dok su druga dva „pala u odbrambene zamke i eksplodirali“. „Ovaj neuspešan napad nije izazvao gubitak života i prouzrokovao je manju štetu na krovu postrojenja“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.