Teheran: Britanski humanitarni radnik optužen za pokušaj svrgavanja vlasti

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran: Britanski humanitarni radnik optužen za pokušaj svrgavanja vlasti

Iranska revolucionarna garda optužila je danas britanskog humanitarnog radnika iranskog porekla Nazanin Zagari-Retklif, koja je uhapšena početkom aprila, za pokušaj "svrgavanja" vlasti.

Zagari-Retklif (37) je koordinator programa u fondaciji "Tomson Rojters", čije je sedište u Londonu.

Prema rečima njenog supruga Ričarda Retklifa, zvaničnici Revolucionarne garde uhapsili su Zagari-Ratklif 3. aprila kada je došla na aerodrom radi povratka u Britaniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Ova osoba bila je član stranih kompanija i organizacija i planirala je i izvršavala medijske i sajber projekte sa namerom svrgavanja svete Vlade Islamske Republike - navodi se u saopštenju kancelarije Revolucionarne garde u provinciji Kerman.

Direktor Fondacije "Tomson-Rojters" Monik Vila rekla je da je Zagari-Retklif u protekle četiri godine bila koordinator projekta zadužen za zahteve za grantove i obuku, te da nije imala poslovnih obaveza sa Iranom.

- Fondacija `Tomson Rojters` nema nikakvih poslovnih veza sa Iranom - istakla je Vila.

Prema njenim rečima, Zagari-Retklif otputovala je u Iran sa dvogodišnjom kćerkom iz ličnih razloga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.