Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tbilisi: Rusija priprema vojnu intervenciju

Gruzija je danas ocenila upućivanje ruske vojske u Abhaziju radi obnavljanja železničke infrastrukture kao još jedan agresivan korak prema Tbilisiju usmeren protiv teritorijalne celovitosti Gruzije.



„Nema sumnje da ruska strana jača vojnu infrastrukturu radi početka vojne intervencije”, rekao je na specijalnom brifingu zamenik ministra inostranih poslova Gruzije Grigol Vašadze, dodajući da za obnovu železničke pruge nije potrebna vojska, „osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ako se ne vrši priprema za vojnu intervenciju”.

„U toku je aneksija Abhazije u svim pravcima - trgovinska, pravna, socijalna, ekonomska a tome se sada dodaje i krajnje opasna vojna komponenta”, rekao je Vašadze, ocenjujući kao „potpunu demagogiju” navode ruskog Ministarstva odbrane da se uvođenje inžinjerijskog bataljona obavlja iz humanitarnih pobuda.

Najavljujući da će Rusiji biti uložen oštar protest, Vašadze je dodao da je bataljon u Abhaziju upućen bez usaglašavanja sa vladom Gruzije.

„Počećemo rad sa zemljama našim prijateljima da damo što skoriji odgovor na agresivna dejstva Rusije”, rekao je zamenik šef gruzijske diplomatije.

U Njujorku je sinoć održana zatvorena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se na zahtev Tbilisija raspravljalo o incidentu sa obaranjem gruzijske špijunske letelice 20. aprila, za koju i Posmatračka misija UN tvrdi da je oborena vatrom iz ruskog aviona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.