Tatjani Tatić nagrada Radomir Vučić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatjani Tatić nagrada "Radomir Vučić"

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Tatjana Tatić, ovogodišnja je dobitnica nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

Tatićeva će 6. juna prvi put nastupiti u ulozi princeze Aurore u baletu Petra Iljiča Čajkovskog "Uspavana lepotica", a te večeri biće joj dodeljeno i pomenuto priznanje.

Odluku o laureatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednoglasno je doneo žiri kojim je predsedavao Konstantin Kostjukov, a članovi su bili Vladimir Logunov i Mila Dragičević.

Žiri je ocenio da je Tatjana Tatić odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom repertoaru.

"Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila individualnim izrazom", navedeno je u obrazloženju.

Žiri je posebno izdvojio njene nastupe u veoma zahtevnim ulogama: Princeza Florina u baletu "Uspavana lepotica", Svanilda u baletu "Kopelija" i Kitri u baletu "Don Kihot".

Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac, Igor Pastor i Teodora Spasić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.