Tanak, otmen i lagan

Izvor: Politika, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanak, otmen i lagan

Tanak i otmen, to je najkraći opis nove mobilne muzičke sprave iz južnokorjske kompanije "Samsung". MP3 plejer sa oznakom YP-K3, odličnog zvuka, namenjen je uživanju u svakodnevnom životu i izvanredno je prilagođen potrebama ljudi u pokretu.

Debljine samo sedam milimetara, on lako staje u svaki džep. Upravlja se tasterom osetljivim na dodir, osvetljenim savremenom plavom bojom. Zahvaljujući izboru (meni), korisniku su na raspolaganju omiljeni muzički zapisi, a samo jednim klikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << menja se jačina zvuka i pratećih basova. Svaku promenu prikazuje ikona na OLED (organska svetlosna elektronska dioda) ekranu od 1,7 inča (inč iznosi 2,54 santimetra). Sa uključenom (integrisana) JPG reprodukcija sličice se prikazuju i u kristalnom obliku. U muzičkom modu postoji grafički ekvilajzer.

U suštini, to je višenamenska muzička naprava: FM tjuner ga pretvara u radio, a muzičke datoteke se puštaju i u MP3 i u WMA formatu. Koristeći USB-2.0 adapter, korisnik bez teškoća pristupa novim zapisima. Vreme napajanja je kraće od četiri sata, a jednom napunjena litijum-polimerska baterija je dovoljna za 25 sati neprekidnog slušanja.

Postojeći program (softver) u skladu je (kompatibilan) sa Windows XP operativnim sistemom.

Novi MP3 plejer YP-K3 dostupna s memorijom od 1 GB, 2 GB ili 4 GB, a maloprodajne cene su različite i podložne promeni: 1 GB – 129 evra, 2 GB – 149 evra, 4 GB – 199 evra.

--------------------------------------------------------------------------

MP3 plejer YP – K3

Memorija: 1 GB, 2 GB ili 4 GB
Boja: crna
Ekran: 1,71 inča Full Color OLED
Materijal: magnezijumska maska
Baterija: višekratno punjenje (Litium-Polimer)
Vreme slušanja: 25 sati
Vreme punjenja: četiri sata (AC)
Pi-Si interfejs: USB 1.1/USB 2.0
Dimenzije: 44 x 96 x 6,95 milimetara
Težina: 0,05 kilograma
Muzički formati: MP3, WMA
Format fotografija: JPEG
Uključeno: sat, alarm, slušalice, USB kabl,
PC aplikacioni CD
Opcioni dodaci: AC adapter, futrola,
dodatno pakovanje baterija

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.