Talibani zabranili sve strane valute u zemlji

Izvor: OkRadio.rs, 03.Nov.2021, 13:14

Talibani zabranili sve strane valute u zemlji

Talibani su zabranili korištenje stranih valuta u Afganistanu, potez koji bi mogao dodatno poremetiti ekonomiju na rubu kolapsa, piše BBC. "Ekonomska situacija i nacionalni interesi u zemlji zahtijevaju da svi Afganistanci koriste afganistansku valutu u svakoj trgovini", rekli su talibani.   Ekonomija je u teškom stanju zbog povlačenja međunarodne finansijske podrške nakon što su talibani preuzeli kontrolu.   Upotreba američkih dolara je široko rasprostranjena na tržištima Afganistana, dok pogranična područja koriste valutu susjednih zemalja kao što je Pakistan za trgovinu.   "Islamski emirat nalaže svim građanima, vlasnicima trgovina, trgovcima, poslovnim ljudima i široj javnosti da od sada obavljaju sve transakcije u afganistanskoj valuti i striktno se suzdrže...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Uprkos nedostatku gotovine talibani zabranili strane valute

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2021, 08:38

Afganistan je pred novim teškim izazovom nakon što su talibani zabranili korištenje stranih valuta u zemlji čiji su stanovnici suočeni s jednom od najtežih humanitarnih kriza.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.