Talibani u Avganistanu pokrenuli napad na Kunduz

Izvor: Press, 03.Okt.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani u Avganistanu pokrenuli napad na Kunduz

Talibani su pokrenuli napad na Kunduz godinu dana nakon što su islamisti u munjevitoj ofanzivi preuzeli vlast nad tim avganistanskim gradom.
Foto:B92.net
Kako je naveo dopisnik AFP, napad je počeo u ranim jutarnjim časovima, nadletanjem dva avganistanska vojna helikoptera iznad grada koji je napušten, sa praznim ulicama i zatvorenim prodavnicama, navodi dopisnik AFP-a
Borba je počela dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pre planiranog sastanka predsednika Ašrafa Ganija sa predstavnicima svetskih sila na glavnoj donatorskoj konferenciji u Briselu. 

Predsednik Gani će se sastati sa svetskim liderima u Briselu u utorak i sredu u nastojanju da obezbede finansijsku pomoć od medjunarodne zajednice do 2020. za obnovu svoje ratom opustošene zemlje. 

Konferencija se održava u vreme avganistanistanskih pregovara o miru sa talibanima i drugim militantnim grupama koje su nastavile da vode smrtonosne borbe skoro 15. godina nakon američke invazije.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Avganistan, talibani u centru Kunduza

Izvor: RTS, 03.Okt.2016

Godinu dana nakon što su islamisti u munjevitoj ofanzivi preuzeli vlast nad Kunduzom, talibani su pokrenuli novi napad na taj avganistanski grad, u kojem se od jutros vode intenzivne borbe. Talibani objavili da su ušli u centar grada, navodi Raša tudej. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.