Talibani preuzeli odgovornost za napad na hotel u Pešavaru

Izvor: Blic, Tanjug, 13.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani preuzeli odgovornost za napad na hotel u Pešavaru

Talibanski borci u Pakistanu preuzeli su danas odgovornost za seriju samoubilačkih napada u toj zemlji, između ostalih i za napad na hotel "Perl kontinantal" u Prešavaru, u kojem je poginuo i srpski državljanin Aleksandar Vorkapić, službenik Agencije UN za izbeglice (UNHCR).

Jedan od zapovednika organizacije Tehrik-i-Taliban (TTP) Said Hafiz, rekao je da ta grupa preuzima odgovornost za napade u gradu Lahoru i u džamiji u Novšeru, kao i za samoubilački napad na hotel u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pešavaru. On je dodao i da će njegova grupa uskoro objaviti video snimak ovih napada, preneli su svetski mediji.

Jedan od lidera pakistanskih talibana rekao je i da su napadi koje su bezbednosne snage pre nekoliko dana izvršile u mestima Hangu i Orakzai, bile razlog iz kog je TTP izvršio samoubilački napad u hotelu u Pešavaru. Kao povod za napade u Lahoru i Novšeru, on je naveo vojne operacije u oblastima Svat, Banu i Južni Vaziristan.

U bombaškom napadu na hotel "Perl kontinental" u Pešavaru, 10. juna, poginulo je 16 osoba, među kojima i srpski državljanin Vorkapić, službenik UNHCR-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.