Talibani pozivaju na ubistva stranih vojnika

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani pozivaju na ubistva stranih vojnika

Talibani su u četvrtak pozvali na ubijanje stranih vojnika u Avganistanu, pošto su primerci Kurana spaljeni u jednoj američkoj vojnoj bazi u toj zemlji.

"U cilju zaštite svete knjige... treba da hrabro napadate vojne baze agresora i njihove konvoje, da ih ubijate, zarobite, tučete i očitate im lekciju, tako da se nikada više ne usude da uvrede sveti Kuran", navodi se u sapoštenju talibana.Najmanje devet Avganistanaca je ubijeno, a 30 je ranjeno u sredu tokom demonstracija u Avganistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zbog spaljivanja nekoliko primeraka Kurana u najvećoj američkoj bazi u Avganistanu, Bagramu, oko 60 kilometara od Kabula.U Avganistanu su treći dan za redom nastavljene demonstracije u znak protesta zbog spaljivanja Kurana.KABUL, 23. februara 2012. (Beta-AFP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.