Izvor: B92, 20.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani oteli 20 Južnokorejaca

Kabul -- Oko 20 Južnokorejaca oteto je danas u avganistanskoj provinciji Gazni, južno od Kabula.

Lokalni talibani preuzeli su odgovornost za otmicu, navodeći da su oteli 18 Južnokorejaca, 15 muškaraca i tri žene. "Sigurni su s nama, saslušavamo ih, a svoje zahteve i namere objavićemo kasnije", rekao je portparol talibana Said Jusuf Ahmadi u telefonskoj izjavi sa nepoznate lokacije.

Južnokorejske putnike, koji su autobusom iz Kandahara išli za Kabul, oteli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << talibani kada su u provinciji Gazni zaustavili autobus, navela je lokalna policija.

Južna Koreja nema vojne snage u Avganistanu, već samo kontingent lekara i inženjera.

Dva Nemca i šest Avganistanaca oteto je u sredu jugozapadno od Kabula i još nisu pušteni na slobodu, dok je jedan državljanin Nemačke, otet ovog meseca na zapadu Avganistana, oslobođen posle nekoliko dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.