Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani oslobodili dve žene

Kabul -- Dva južnokorejska taoca oslobođena su danas posle podne u Gazniju, saopštio je portparol talibana Jusef Ahmadi.

"Naš upravni savet je odlučio da oslobodi dve bolesne žene kao znak naše dobre volje", rekao je Ahmadi. Talibanski vođa, mula Kari Bašir, koji učestvuje u pregovorima za oslobađanje 21 južnokorejskog taoca, rekao je ranije danas da će taoci "definitivno" biti oslobođeni i to možda već "danas ili sutra".

Bašir je rekao da pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa južnokorejskim zvaničnicima, koji su počeli juče, teku dobro i da talibani ostaju pri ranijem zahtevu da se 21 talibanski borac oslobodi iz zatvora u Avganistanu.

Četiri južnokorejska zvaničnika i dvojica talibanskih vođa počeli su danas drugu rundu pregovora o oslobađanju talaca koji se već tri nedelje nalaze u talibanskom zatočeništvu.

Avganistanske vlasti su ranije saopštile da neće pustiti talibanske borce iz zatvora u zamenu za taoce, jer bi to moglo da podstakne druge otmice.

Talibani su ubili dva od 23 južnokorejska volontera koje su oteli pre više od tri nedelje. Među preostalim taocima je sada 14 žena i pet muškaraca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.