Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani oslobodili dve Korejke

Kabul -- Dve Južnokorejke, koje su talibanski ekstremisti sredinom jula oteli sa još dvadesetak drugih Južnokorejaca, danas su oslobođene.

Dve Južnokorejke izvedene su iz tamno sive "tojote korole", koju je vozio stariji Avganistanac, i predate su Crvenom krstu. Talibanski ekstremisti 19. jula su oteli 23 Južnokorejca i tvrdili da će ih držati kao taoce dok avganistanske vlasti ne puste iz zatvora 21 talibana.

Talibani su posle nekoliko dana ubili dva od 23 južnokorejska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << volontera, a među preostalim taocima je 16 žena i pet muškaraca.

Oslobađanje dve otete žene najavio je ranije portparol talibana Jusuf Ahmadi, koji je rekao da će biti puštene dve bolesne žene.

Talibanski vođa, mula Kari Bašir, koji učestvuje u pregovorima za oslobađanje 21 južnokorejskog taoca, rekao je u petak da pregovori teku dobro ali da talibani ostaju pri ranijem zahtevu da se 21 talibanski borac oslobodi iz zatvora u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.