Izvor: Blic, 03.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani odsekli glave dvojici pakistanskih zvaničnika

Talibanski pobunjenici su odsekli glave dvojici vladinih zvaničnika u dolini Svat, kao odmazdu za ubistvo dvojice talibanskih komandanata, koje su počinili pripadnici pakistanskih snaga bezbednosti, saopštili su danas policija i vojska.

Dvojica vladinih zvaničnika su kidnapovana i pogubljena u subotu uveče u selu Kuvaza Kejl, 18 kilometara severno od glavnog grada Mingore, a njihova tela su bačena pored puta, izjavio je šef policije Danišvar Kan. Portparol vojske Muslim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kan je izjavio da je njihovo ubistvo osveta za ubistvo dvojice talibanskih komandanta ranije u toku dana, preneo je Rojters. Pakistanske snage bezbednosti započele su 26. aprila presudnu ofanzivu protiv ekstremista u Buneru i Diru, oblastima pored doline Svat, u kojima je, prema podacima vojske, do sada ubijeno 170 pobunjenika, navela je britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani odsekli glave zvaničnicima

Izvor: B92, 03.Maj.2009

Mingora -- Talibanski pobunjenici su odsekli glave dvojici vladinih zvaničnika u dolini Svat, kao odmazdu za ubistvo dvojice talibanskih komandanata... Dvojica vladinih zvaničnika su kidnapovana i pogubljena u subotu uveče u selu Kuvaza Kejl, 18 kilometara severno od glavnog grada Mingore, a njihova...

Nastavak na B92...

Talibani ubili dvojicu pakistanskih zvaničnika

Izvor: RTS, 03.Maj.2009

Pobunjenici u Pakistanu odsekli glave dvojici pakistanskih zvaničnika u znak odmazde zbog ubistva dvojice talibanskih komandanata. Oko 170 talibanska ubijeno u sukobima u poslednjih osam dana...Talibanski pobunjenici odsekli su glave dvojici vladinih zvaničnika u dolini Svat u znak odmazde, jer su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.