Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani: Amerikanci će pretrpeti više gubitaka nego bilo ko drugi zbog otkazivanja pregovora

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da otkaže mirovne pregovore sa predstavnicima talibanima u Kamp Dejvidu samo će dovesti do novih gubitaka američkih života, upozorili su talibani.
  „Amerikanci će pretrpeti više gubitaka nego bilo ko drugi zbog otkazivanja pregovora“, poručio je u saopštenju portparol talibana Zabihula Mudžahid, preneo je Tanjug, pozivajući se na Rojters.   Talibani, kako navodi AP, veruju da će SAD da se vrate pregovorima o „finalizaciji sporazuma“ i spremni su da sa avganistanskim predstavnicima razgovaraju o političkoj budućnosti Avganistana.   Do sada su talibani odbijali da pregovaraju sa avganistanskom vladom, nazivajući je marionetom SAD.   Talibani navode da su poziv za Kamp Dejvid dobili krajem avgusta, a Tramp je ranije u više tvitova naveo da planira odvojeno da se sastane sa talibanima i avganistanskim predsednikom.   Tramp je prethodno saopštio da je otkazao sastanak koji je trebalo da održi sa talibanima i avganistanskim zvaničnicima u Kemp Dejvidu.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.