Ubijen napadač koji je držao taoce u Francuskoj

Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen napadač koji je držao taoce u Francuskoj

Policija je ubila muškarca koji je držao taoce u supermarketu na jugozapadu Francuske, javljaju lokalni mediji. Napadač je prethodno ubio tri osobe i ranio najmanje još deset, navode vlasti.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Kolom potvrdio je da je policija ubila napadača i da je on pre toga tokom dana ubio tri osobe koje je držao kao taoce, navodi Asošiejted pres.

Kolom je rekao da je napadač Reduan Lakdim (26), sitan kriminalac koji je bio pod policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nadzorom jer je smatran za radikalnog, i da je delovao samostalno.

Napadač je tvrdio da je povezan sa Islamskom državom, naveo je tužilac. Napad se karakteriše kao teroristički.

⚠️ Intervention de police en cours à #Trèbes dans l'#Aude. La priorité est à l'intervention des forces de police et de secours. Plus d'informations à venir sur ce compte, ne diffusez pas de rumeurs ⬇️ pic.twitter.com/M2t4mLccG0

Prema pisanju BMFTV-a, muškarac je ušao u supermarket, nakon čega se čula pucnjava.

Istražitelji misle da je osumničeni prvo jutros oteo automobil po izlasku iz grada Karkasona i ubio jednu osobu u tom vozilu.

Kolom je naveo da je Lakdim potom pucao u grupu policajaca pre nego što se sakrio u supermarketu gde je ubio još dve osobe.

Policijski funkcioner Iv Lefevr rekao je prethodno da je napadač jutros ispalio šest hitaca na policajce koji su se vraćali s trčanja i da je jedan od njih pogođen u rame, ali da nije teže poveđen.

AFP: Policeman hurt in second #shooting in southern #France

Osumnjičeni je potom ušao u supermarket u obližnjem mestu Treb, oko 100 kilometara od Tuluza.

Posle više sati pat pozicije, policija je upala u objekat.

U vezi sa talačkom krizom oglasio se i francuski premijer Eduard Filip koji je situaciju opisao kao "veoma ozbiljnu".

"Desila su se dva događaja: U blizini Karkasona jutros su napadnuta četiri policajca. Jedan je ranjen, ali je van životne opasnosti.

Završena je i akcija policije u susednom Trebesu, gde je napadač jedno vreme držao taoce. Policija je brzo reagovala i istragu sada vodi Državno tužilaštvo za terorizam iz Pariza", naveo je francuski premijer.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.