Tajvan poboljšava raketnu odbranu

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan poboljšava raketnu odbranu

Tajvan odgovara na kinesko naoružavanje razvojem sopstvenih projektila i presretača koji bi mogli da smanje vojnu prednost Pekinga u odnosu na odmetnuto ostrvo, kažu eksperti za pitanja odbrane.

Otkako je 2016. godine na vlast u Tajpeju došao predsednik Cai Ing-ven, Tajvan je rasporedio jedan tip projektila, usavršio drugi i ubrzao proizvodnju trećeg.

Kineski predsednik Si Đinping je zauzeo tvrd stav prema zagovornicima nezavisnosti Tajvana i poslao je ratne brodove, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bombardere i lovce na trenažne misije oko tog ostrva.

Tajvanski profesor strateških studija Aleksandar Huang rekao je da bi, iako Peking ima sve veću vojnu nadmoć, tajvanski raketni sistemi mogli služiti kao sredstvo odvraćanja u asimetričnom ratu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tajvan poboljšava raketnu odbranu

Izvor: B92, 18.Avg.2018

Tajvan odgovara na kinesko naoružavanje razvojem sopstvenih projektila i presretača koji bi mogli da smanje vojnu prednost Pekinga u odnosu na odmetnuto ostrvo...To tvrde eksperti za pitanja odbrane...Otkako je 2016. na vlast u Tajpeju došao predsednik Cai Ing-ven, Tajvan je rasporedio jedan tip projektila,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.