Tajvan: Pronađena četiri tela u rušenju mosta dužine 140 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan: Pronađena četiri tela u rušenju mosta dužine 140 metara

Spasilački timovi na Tajvanu otkrili su tela četiri osobe, a traže još dve koje se vode kao nestale, nakon što je veliki lučni most  dužine 140 metara pao na ribarske čamce.

Nesreća se dogodila juče, kada se srušio most dugačak 140 metara u luci na severoistoku Tajvana, prenosi AP.

Nacionalna vatrogasna agencija saopštila je da je identifikovala dve žrtve kao državljane Indonezije, jednu kao državljana Filipina, dok četvrta osoba nije identifikovana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tajvanska vojska podigla je plutajuće platforme kako bi se radnicima olakšalo uklanjanje ostataka mosta i kako bi mogli da izvuku čamce ispod srušenog mosta.

U toku jučerašnjeg dana izvučen je jedan čamac.

Nadležni za sada veruju da su nastradali bili državljani Indonezije i Filipina i da su radili na ribarskim čamcima.

Prilikom pada mosta, deset osoba je sa povredama prebačeno u bolnice, a među njima je i vozač kamiona sa naftom koji se nalazio na mostu u trenutku rušenja.

Za sada nije poznato šta je uzrokovalo rušenje mosta.

Most visok 18 metara otvoren je 1998. godine u Nanfangau i zamenio je niži most koji je onemogućavao prolazak velikih ribarskih brodova.

Britanska novinska agencija Rojters navodi da se 140 metara dugačak most srušio na nekoliko ribarskih brodova i da se sumnja da je najmanje šest članova posade zarobljeno u njima.

Najmanje devet osoba je palo u vodu, a sedam je do sada spaseno.

Šest osoba je ozbiljno povređeno, ali se strahuje da ima nestalih.

Most se srušio oko 9.30 ujutru po lokalnom vremenu dok je na njemu bio kamion koji je prevozio tanker sa naftom, koji se potom zapalio.

U potragu se uključio vojni helikopter, ribarski brodovi i više od 60 vojnika i ronilaca.

Kako se navodi, Tajvan je juče pogodio tajfun Mitag koji je doneo jake vetrove brzine 162 kilometara na sat, zbog čega je otkazano 160 letova, a više od 60.000 ljudi je ostalo bez struje.

Međutim, nema zvaničnih izjava da li je oluja uticala na rušenje mosta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.