Tajms i Sandej Tajms od juna naplaćuju pristup sajtovima

Izvor: Blic, 26.Mar.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajms i Sandej Tajms od juna naplaćuju pristup sajtovima

Od juna internet izdanja britanskih novina Tajms i Sandej Tajms više neće biti besplatna, objavila je kompanija Njuz Internešenel, njihov vlasnik.

Kako prenosi BBC, korisnici će morati da plate jednu funtu za dnevni pristup sajtovima i dve funte za nedeljnu pretplatu na ove sajtove.

Početkom maja će umesto postojećeg sajta TimesOnline.com, u kome se nalaze sadržaji i Tajmsa i Sandej Tajmsa, biti pokrenuti novi sajtovi i tako će po prvi put biti odvojeni sadržaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovih novina na internetu.

Izvršni direktor kompanije Njuz Internešenel, Rebeka Bruks najavila je ovaj korak kao otvaranje novog fronta u borbi za pridobijanje čitalaca.

Dva nova sajta će biti dostupna registrovanim korisnicima u toku besplatnog probnog perioda, a plaćanje će i nakon tog perioa korisnicima omogućiti pristup svom sadržaju na sajtovima.

S obzirom na pad prodaje štampanih izdanja novina, kompanije vlasnici mnogih novina sve više se okreću novim načinima poslovanja kako bi obezbedile nove izvore zarade.

Međutim, zbog velikog broja besplatnih sajtova sa vestima, mnogi smatraju da Njuz Internešenel mnogo rizikuje ovim potezom.

Rebeka Bruks je najavila da će i druge novine koje su u vlasništvu kompanije uskoro početi sa naplaćivanjem pristupa onlajn izdanjima, dodavši da je kompanija "ponosna na svoje novinarstvo i da veruje da ono ima svoju cenu”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.