TURISTI OČAJNI i UPLAŠENI: Na popularne plaže niko NE SME da kroči, oglasila se država! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 16.Sep.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURISTI OČAJNI i UPLAŠENI: Na popularne plaže niko NE SME da kroči, oglasila se država! (FOTO)

Izdato upozorenje da se izbegava ovo područje.

Grčko ministarstvo zdravlja donelo je hitnu odluku o zabrani kupanja na plažama u svim područjima Atike zbog izlivanja nafte u blizini Salamine.

Među zabranjenim lokacijama su mnoge popularne plaže u širem području Atine i Pireja, javila je agencija ANA.

There are many great places in Greece to have a vacation, but this Saronikos beach near Athens is not one (Photo by @iouliavel) pic.twitter.com/GYhV8dTd9c
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Naftni tanker Agia Zoni 2 potonuo je u nedelju kod ostrva Salamina, a iz njega se izlilo oko 2.500 kubnih tona nafte i gasa što je dovelo do velike ekološke štete.

?? Sunk: An oil slick pollutes the sea and a beach near Athens. On Sunday, a 45-year-old tanker crashed off the Gr… https://t.co/I1CdI1S2Lx pic.twitter.com/v71zY5OTtV

Timovi za vanredne situacije u Grčkoj bore se da zadrže izlivanje nafte u vodama blizu Atine iz jednog tankera koji je ovog vikenda potonuo kod ostrva Salamis, saopštila je Obalska straža.

Obalska straža je navela da je ugrožen ceo zaliv na jugoistoku ostrva nakon što je potonuo tanker "Agia Zoni II" koji je prevozio 2.500 metričkih tona goriva, prenosi agencija Frans pres.

Athens #OilSpill Glyfada beach pic.twitter.com/SGuWdNzus3

Naftna mrlja se proteže preko 1,5 kilometara, a za njeno potpuno čišćenje će verovatno biti potrebna četiri meseca, izjavio je član atinskog veća za ribarstvo Vula Tutunci za gradski radio u Atini.

Nije još utvrđeno šta je izazvalo potonuće tankera u nedelju. Vremenski uslovi su u toj oblasti tada bili povoljni.

Kapetan tankera i glavni inženjer su optuženi za nemar i pušteni na slobodu do početka suđenja.

Obalska straža je navela da su postavljene rampe kako bi se sprečilo razlivanje nafte, a za njeno prikupljanje se koriste kamioni cisterne. Uprkos tome, veliki deo goriva koje se izlilo završio je na plažama Salamine.

U toku su napori da se zatvori rupa na trupu tankera.

Lokalni zvaničnici su pozvali ribare da izbegavaju to područje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.