TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Srušio se avion s kojim je izgubljen kontakt iznad Kube!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Srušio se avion s kojim je izgubljen kontakt iznad Kube!

Američka Federalna vazduhoplovna administracija saopštila je da je pilot prestao da se javlja na radio pozive oko 10 sati po lokalnom vremenu. Privatni avion poleteo je iz Ročestera u 08.48, a kretao se ka Florid

Privatni avion koji ne odgovara na pozive kontrole leta iznad Kube već pet sati, srušio se 22 kilometra severoistočno od Port Antonija, izjavio je portparol vojske Jamajke, prenosi Asošiejted pres.

Američka Federalna vazduhoplovna administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << saopštila je da je pilot prestao da se javlja na radio pozive oko 10 sati po lokalnom vremenu.

Dva borbena aviona “F-15″ počela su da prate letelicu oko 11.30 sati, ali kad je ona ušla u kubanski vazdušni prostor, avioni su morali da prestanu da ga prate. Privatni avion “sokata TBM-700″ poleteo je iz Ročestera u 08.48, a kretao se ka Nejplesu, Florida.

Printskrin: Twitter/@AP

Indipendent podseća da su zvaničnici pre svega pet dana poslali dva borbena aviona da izvide situaciju sa još jednom letelicom koja nije odgovarala na pozive. Piloti borbenih aviona su primetili da je pilot u letelici, koja se kretala od Viskonsina ka Manasasu, Virdžinija, bez svesti. Avion je nakon nekog vremena ostao bez goriva i pao u Atlantski okean. Istraga tog incidenta je u toku.

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.