TRAGEDIJA U OSIJEKU Trudnica i sin poginuli u eksploziji ručne bombe, povređeno još dvoje dece

Izvor: Blic, 21.Feb.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U OSIJEKU Trudnica i sin poginuli u eksploziji ručne bombe, povređeno još dvoje dece

U eksploziji koja se danas oko 11.30 sati dogodila u mestu Bijelo Brda kod Osijeka su smrtno stradali 37-godišnja žena i maloletni dečak, a povređeno je još dvoje dece, saopštila je osječko-baranjska policija.

Policijajci su po dolasku na mesto nesreće u porodičnoj kući u Bijelom Brdu zatekli su tela žene i dečaka, dok su dvoje povređene dece prevezeni u osječki Klinički bolnički centar (KBC), potvrdio je za agenciju Hina portparol Policijske uprave osječko-baranjske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Darijo Premec.

On je dodao da je reč o eksploziji za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva, kao i da se očekuje početak uviđaja, kojim će se utvrditi sve okolnosti nesreće.

Zagrebački "Jutarnji list" piše da su poginuli majka i sin i to od posledica eksplozije ručne bombe.

Kako piše "Jutarnji", deca su na dečjem igralištu pronašla dve ručne bombe i donela ih, a neko od njih jednu bombu je aktivirao. Osmogodišnja devojčica bila je u trenutku nakon eksplozije toliko prisebna da je trogodišnju sestru, koja je jedina nepovređena, izvela van iz kuće.

U trenutku nesreće otac i još dva sina nisu bili u kući.

Stric stradale dece rekao je da je ogorčen zbog ljudi koji tako ostavljaju bombe.

- To je sramota. Ništa nam ne vredi i ako se otkrije ko je to učinio jer preminule ništa ne može vratiti - kazao je.

Inače, stradala obitelj živi od socijalne pomoći i imaju malo stado od četiri ovce koje je otac dan ranije vodio na ispašu na ograđeno igralište i tvrdi kako tada nije bilo bombi. Policija je kasnije pronašla još bombi na igralištu.

Nezvanično se saznaje kako je stradala 37-godišnjakinja bila trudna, piše "Jutarnji".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.