Izvor: Blic, 15.Nov.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA NA AEROMITINGU Poginula prva žena pilot najmodernijeg lovca kineske vojske

Jedan od prvih ženskih pilota i članica akrobatske grupe "Prvi avgust" kineskih vazduhoplovnih snaga Ju Sju poginula je u nesreći tokom manevra, objavile su kineske vojne vlasti.

Pioneering woman Chinese #fighterpilot #YuXu killed in accident #China https://t.co/0kIOhIK9Go pic.twitter.com/oPonpeENim

Sju, prva žena koja pilotirala kineskim lovcem pete generacije "Čengdu J-20", poginula je kada se tokom rutinskog leta njen avion survao na zemlju nakon što je krilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakačio drugog lovca. Sju nije uspela da se katapultira, ali pilot iz drugog lovca jeste, saopštile su vojne vlasti. Više detelja o nesreći nije poznato.

Incident se dogodio juče na mitingu u severoistočnoj provinciji Hebej samo dan pošto je Kina obeležila dan ratnog vazduhoplovstva. Niko od posetilaca mitinga nije povređen jer se avion srušio oko dva kilometra od tribina.

Trodnevni aeromiting koji je počeo juče, nastavljen JE pošto je minutom ćutanja odata pošta poginulom pilotU.

Thoughts with the family of China’s 1st female pilot of J-10 fighter jet, Yu Xu fatally injured in a crash in Hebei province. Rest in peace! pic.twitter.com/DGWnrWtUrF

Sju je 2005. postala prva žena vojni pilot i bila je jedna od četiri u kineskoj vojsci koja je imala dozvolu da pilotira kineskim borbenim avionom J-10.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tragedija na aeromitingu: Poginula prva kineska pilotkinja

Izvor: B92, 15.Nov.2016

Kineska pilotkinja Ju Sju je poginula u nesreći tokom rutinskog leta, kada je njen avion krilom zakačio drugu letelicu...Kako prenose svetski mediji, ona je bila jedna od prvih žena pilota i članica akrobatske grupe “Prvi avgust“...Takođe, ona je ušla u istoriju kineskog ratnog vazduhoplovstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.