TRAGEDIJA HRVATSKOG SREDNJOŠKOLCA Otišao je na matursku ekskurziju u Prag, pa PAO S BALKONA i poginuo

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA HRVATSKOG SREDNJOŠKOLCA Otišao je na matursku ekskurziju u Prag, pa PAO S BALKONA i poginuo

U nedelju ujutro u centru Praga poginuo je 19-godišnji Ante Bare Mikulandra iz Bilica, maturant šibenske Prometno-tehničke škole, smer pomorski nautičar.

- Prema informacijama koje sam dobio, naš učenik pao je s hotelskog balkona s visine od nekoliko metara. Pokušali su odmah da ga reanimiraju, ali bez uspeha te je nažalost, konstantovana smrt. Tragedija se dogodila kada su se učenici spremali za odlazak na doručak – rekao je direktor škole Zdravko Peran za "Jutarnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << list".

Po svemu sudeći, radi se o nesrećnom slučaju. Uviđaj obavlja praška policija, te će se po završetku istražnjih radnji ustanoviti šta se tačno dogodilo.

- Na maturskom putovanju u Pragu ukupno je 51 naš učenik, a s njima su u pratnji četiri nastavnika i jedan lekar. Svi su oni u strašnom šoku, zbog čega će se već tokom ponedeljka vratiti kući u Šibenik, premda je eskurzija trebalo da traje do petka. Ujedno, sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom preduzeli smo potrebne radnje da se telo dopremi što pre u Hrvatsku – kazao je Peran, dodajući kako je preminuli učenik bio dobar i marljiv učenik, miran mladić.

Inače, o pogibiji šibenskog mladića njegovu obitelj dolaskom u njihovu kuću u Bilicama izvestio je direktor škole Peran, a u pratnji službe Hitne pomoći.

- Bilice su zavijene u crno. Svi smo šokirani tragičnom smrću našeg mladog sugrađanina. Njegova majka Daria je shrvana. Pre tri godine, suprug joj je umro u 39. godini života od bakterije, a sada je izgubila sina. Ante je bio njihovo najstarije dete, a još imaju dva mlađa sina i kćerkicu – ispričao je vidno potresen Joško Ćaleta-Car, načelnik opštine Bilice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.