Svjetski rekord za ružičasti dijamant na aukciji u Hong Kongu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2022, 16:59

Svjetski rekord za ružičasti dijamant na aukciji u Hong Kongu

Ružičasti dijamant prodat je 7. oktobra u Hong Kongu za 49,9 miliona dolara, čime je postavljen svjetski rekord za najvišu cijenu po karatu za dijamant prodat na aukciji. Kako prenosi AP, dijamant Vilijamson Pink Star od 11,15 karata, prodat je na Sothebi'sovoj aukciji , a prvobitno je bio procijenjen na 21 milion dolara. Vilijamsonova ružičasta zvijezda je dobila ime po dva legendarna ružičasta dijamanta. Prvi je dijamant Vilijamson od 23,60 karata koji je poklonjen pokojnoj kraljici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postavljen svetski rekord za najvišu cenu po karatu za ružičasti dijamant

Izvor: Danas, 08.Okt.2022, 00:12

Ružičasti dijamant prodat je 7. oktobra u Hongkongu za 49,9 miliona dolara, čime je postavljen svetski rekord za najvišu cenu po karatu za dijamant prodat na aukciji, prenosi RSE.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.