Švitkin: SAD treba da izvrše temeljniju medicinsku kontrolu svojih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švitkin: SAD treba da izvrše temeljniju medicinsku kontrolu svojih diplomata

Američke vlasti treba manje da fantaziraju, rekao je Juri Švitkin, zamenik predsednika Odbora Državne dume Rusije za odbranu, komentarišući optužbe da je Rusija učestvovala u "zvučnim" napadima na američke ambasade.

„Sjedinjene Američke Države nemaju granicu fantazije. Mislim da, umesto fantaziranja, SAD treba da izvrše temeljniju medicinsku kontrolu svojih diplomata kada ih šalju u neku veliku zemlju, da ne bi bilo takve sumnje“, izjavio je Švitkin za RIA Novosti.

U septembru je televizija Si-Bi-Es saopštila da su se jedan zaposleni u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) i njegova supruga, koji su radili u Uzbekistanu, požalili na simptome slične onima primećenim kod diplomata koji su bili podvrgnuti „zvučnom napadu“ u Havani. U vezi sa činjenicom da Rusija održava prijateljske odnose sa Kubom i Uzbekistanom, izvori Si-Bi-Esa su rešili da bi Moskva mogla da ima veze sa napadima.

Stejt Department je u oktobru saopštio da je više od dvadesetak zaposlenih u Ambasadi SAD na Kubi podvrgnuto „zvučnom napadu“ uz pomoć specijalnih uređaja.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.