Svetski prvak spreman

Izvor: Politika, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski prvak spreman

Od izveštača "Sportskog žurnala"

Melburn, 18. marta – Vaterpolisti Srbije u dobrom raspoloženju dočekuju 12. svetsko prvenstvo i preksutrašnji susret s Nemcima. Početak je u 11,40 č po lokalnom vremenu odnosno 1,40 po našem. Nema razloga za brigu, jer Nemci nisu rival koji bi trebalo da nam pomuti atmosferu. "Najvažnije je da krenemo pobedom. Ovaj meč zavisi samo od nas. Svesni smo važnosti, učinićemo sve da odradimo dobar posao", rekao je kapiten Vladimir Vujasinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << čije majstorstvo u igri ističu brojni analitičari vaterpola.

Nebojša Novoselac kao trener Špandaua odlično poznaje Nemce. Kao adut ističe im dugo igranje u istom sastavu:

– Imaju nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju. Čigir je iskusan golman, najbolji na prošlom svetskom prvenstvu u Montrealu. U napadu su opasni Krojcman, Police i Nosek. Ritam im je snažan, ne menja se bez obzira na rezultat.

Selektor Dejan Udovičić je kratko rekao:

– Najvažnija nam je naša igra. Očekujem maksimalan pristup, nema kalkulacija ili opuštanja. Idemo korak po korak.

Nemci odavno nemaju zapaženije rezultate. Poznato je da na startu takmičenja uvek najbolje igraju i na to treba obratiti pažnju. Osim bronze sa Svetske lige 2005. najveći domet im je bilo peto mesto na Olimpijskim igrama u Atini 2004.

– Srbiji ne smemo da pretimo. Bićemo rasterećeni i čekati svoju šansu, – rekao je nemački selektor Hagen Štam.

Aleksandar Šapić ima manje problema sa ramenom, ali mu je i dalje neophodna terapija, koju odrađuje svake večeri u teretani. Najvažnije je da igrač koga predstavljaju ne samo kao kralja strelaca, nego i kompletnog asa trenira bez mnogo problema.

Bilo je i malo slavlja. Danilo Ikodinović je dobio kćerku. Presrećan je primao čestitke.

Naši vaterpolisti su ponovo ostali bez ručka. I ovog puta je hotelska kuhinja bila zatvorena.

– Neverovatno je šta se radi. Zamislite da smo se mi u Beogradu tako ponašali. Italijani sa kojima smo u grupi imaju sjajne uslove za trening, a mi smo u za sutra imali termin u 8 ujutru, pa smo ga otkazali, – kaže Dejan Udovičić.

Tim menadžer Marko Stefanović je povodom problema s hotelom rekao:

– Napisali smo pisma i razgovarali s nadležnima. Javio nam se i Kornel Markulesku, direktor Svetske plivačke federacije, i obećao da će organizatorima naložiti da se ovakve stvari ne događaju. Organizator mora da ispuni preuzete obaveze.

Kako će već prvog dana utakmice u kojima igraju Srbi i Hrvati biti jedna iza druge policija u Melburnu je ponovo skrenula pažnju na norme ponašanja i odlučnost da saseče u korenu svaki incident.

– Ne smeju da se ponove incidenti poput onih na teniskom turniru. Ali ako se i to dogodi bićemo spremni. Za unošenje baklji kazna je tri hiljade dolara, a za pokušaj uskakanja u bazen dve hiljade. Transparenti ne mogu da budu veći od kvadratnog metra i ne smeju da budu uvredljivi, – poručila je policija.

D. Stevović

--------------------------------------------------------------------------

I naši plivači u Melburnu

Od danas će i naši plivači biti u Melburnu. Na 12. svetsko prvenstvo iz naše zemlje su otputovali Mladen Tepavčević (Partizan) i Miroslava Najdanovski (Proleter), a Milorad Čavić (Partizan) dolazi iz SAD. Sa njima će biti i treneri Petar Popović i Branislav Kostić.

--------------------------------------------------------------------------

Danas počinju vaterpolistkinje

Svetsko prvenstvo za vaterpolistkinje počinje danas. Sastaju: Španija – Kina, Rusija – Nemačka (A grupa), Brazil – Portoriko, Australija – Kanada (B), Grčka – Kazahstan, Holandija – SAD (V), Kuba – Novi Zeland i Mađarska – Italija (G).

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.