Svetska premijera filma Rukli

Izvor: Akter, 19.Jul.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska premijera filma Rukli

Film "Rukli" estonskog reditelja Vejka Onpua, imaće večeras svetsku premijeru u okviru glavnog takmičarskog programa 22. Festivala evropskog filma na Paliću

"Rukli" koji će na Paliću biti prikazan pre nego u Veneciji i Torontu, film je o dvoje begunaca-očajnika, koje proganja banda, a događji postaju iščašeni i bajkoviti.

Uloge igraju Juhan Ulfsak, Mirtel Pohla, Eva Klemets, Peter Raudsep, Lauri Lagle, Melis Rameld.

Na Letnjoj pozornici na Paliću >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << če prethodno, u 21 sat, biti prikazana italijanska drama "Moja majka" Nanija Moretija, o rediteljki u egzistencijalnoj krizi.

Ulogu u tom filmu koji je premijerno prikazan proletos u Kanu, igra i sam Moreti, a pored njega i Margarita Baj, Džon Turturo i Đulija Lazarini.

U Subotici danas počinje takmičarski program "Paralele i sudari" projekcijom mađarsko-slovačke koprodukcije "Priviđenje".

"Paralele i sudari" u bioskopu "Jadran" posvećene su istočno-evropskim kinematografijama.

Večeras će biti otvorena i izložba Ilije Šoškića o italijanskom reditelju i piscu Pjeru Paolu Pazoloniju "PPP Nove ore dopo".

Festival na Paliću traje od 18. do 24. jula, s više od 80 filmova u nekoliko grupa.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Filmovi o pomirenju na Palićkom festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2015, 01:26

U okviru programa 22. Festivala evropskog filma na Paliću biće prikazano i pet dokumentarnih filmova iz serijala Živeti zajedno (Living together), koje su realizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine i BH novinari, u koprodukciji Radio-televizije Vojvodina. Prvi film koji će biti prikazan danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.