Svetleći balon za prelazak ulice

Izvor: Megafon.co, 23.Sep.2020, 18:56

Svetleći balon za prelazak ulice

Godinama komšije i prolaznici na raskrsnici ulica Pantelejske i Čegarske, baš kod čuvene niške kafane, muku muče sa pešačkim prelazom, kažu niški gerilci. U mraku, na prometnoj ulici teško je prolaziti. Iako je potrebno manje od 15 sekundi da se pređe s jedne na drugu stranu. U mraku, pešaci čekaju da se malo oslobodi saobraćaj. Tako izbegavaju da ih vozilo udari ili izazove lančani sudar kada bi naglo zakočio kada vidi pešaka na prelazu.
Foto – Urbana gerila Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co <<

“Želeći da ukažemo na ove probleme sa lošim osvetljenjem i svetlosnom signalizacijom, Urbana gerila Niš predložila je da svi pešaci na ovom mestu nose po jedan svetleći balon. Kako bismo videli da to radi – napravili smo mali eksperiment. I zaista, vozači kada vide svetleći balon kako prelazi preko pešačkog i sa velike udaljenosti polako spuštaju brzinu i koče na prelazu”, kažu niški gerilci.
Predlog nadležnima Iz niške Urbane gerile kažu da su eksperimentalno dokazali da je nošenje svetlećih balona dobro za saobraćaj. Tako da imaju predlog za nadležne.
“Predlažemo nadležnima da postave štand sa ovim artiklom koji će raditi od zalaska do izlaska sunca i time spreče nesreće na ovom prelazu. Naravno, prihvatili bismo i postavljanje uličnog osvetljenja koje bi bilo jeftinije, efikasnije, ali ne i ovako atraktivno.”
Foto – Urbana gerila Niš

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.