Izvor: Blic, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet je Internacionalov

Svet je Internacionalov

Brazil i Porto Alegre igraju sambu! Očekivalo se da će Ronaldinjo, kralj popularne igre, plesati na stadionu u Jokohami sa svojom Barselonom, ali je veliko srce (ali i znanje) igrača Internacionala juče odnelo pobedu u finalu svetskog klupskog prvenstva pod okriljem FIFA - 1:0.

Pobednik kupa Libertadores, klub koji se ne može pohvaliti tradicijom kao Barselona, uspeo je da pogotkom rezerviste Adrijana, osam minuta pre kraja, dođe do velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trijumfa. Pred 67.000 gledalaca Internacional je izdržao veliki pritisak Španaca koji nisu imali dovoljno koncentracije pred golom rivala.

Pedro Jarli je sjajno izbacio iz igre Karlesa Pujola u minutu odluke, loptu je prihvatio Adrijano i lako savladao Viktora Valdesa. Pokušala je Barselona da izjednači, ali je bilo kasno za povratak i na kraju meča nastalo je neopisivo slavlje Brazilaca.

Trener Internacionala Abel Braga, ispostavilo se da u subotu nije pretio praznim puškama šampionu Evrope:

- Rekao sam pre utakmice da nemamo razloga da se plašimo Barselone. Zatvorio sam igrače juče na 15 minuta u jednu prostoriju kako bi zajedno pričali o utakmici. To je naš način da se motivišemo za svaki, pa i ovaj meč. Jedina stvar koja bi mi pričinila još više radosti je da i sledeće godine osvojimo ovaj pehar - rekao je trener novog klupskog prvaka sveta.

Strelac Adrijano izjavio je da se nalazi 'na sedmom nebu'.

- Ne mogu da opišem koliko sam srećan! Uopšte nisam očekivao da će me trener uvesti na teren, a možete zamisliti kako mi je bilo kada sam postigao taj gol - rekao je Adrijano, koji je u 76. minutu zamenio povređenog kapitena Fernandaoa.

Lica Ronaldinja, Deka, trenera Franka Rajkarda pokazivala su samo jedno - nevericu i očaj. Barselona nije iskoristila ni drugu priliku (prvi promašaj sa Krojfom 1992.) da dođe do velikog pehara i tako na najlepši način kruniše sjajnu sezonu. Dakle, Holanđani na klupi nisu talični za Špance u finalima ovog takmičenja.

- Ovo nije neuspeh tima, nego moj lično. Preuzimam svu odgovornost za poraz. Ipak, jedan poraz ne znači smak sveta za ovaj klub - rekao je Holanđanin.

Na licu Ronaldinja nije bilo ni traga od one poznate sreće. Delovao je ozbiljno dok je čestitao sunarodnicima na pobedi, kao pravi sportista.

- Razočarani smo zbog ovog promašaja. Jedino što nam sada preostaje je da ovaj dan što pre zaboravimo i nastavimo dalje - rekao je Brazilac.

U meču za treće mesto, Al Ahli je bio bolji od Kluba Amerika (2:1). Strelac oba gola za Egipćane bio je Abutirka, i to u 42. i 79. minutu, dok je gol za Meksikance delo Kabanjasa u 59. minutu.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.