Svet: Na Filipinima 2.379 novih slučajeva kovida-19, na Novom Zelandu 1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 11:55

Svet: Na Filipinima 2.379 novih slučajeva kovida-19, na Novom Zelandu 1

Ministarstvo zdravstva Filipina je saopštilo danas da je u poslednja 24 sata registrovano 2.379 novih slučajeva kovida-19 i još 50 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je do sada na Filipinima potvrđeno ukupno 356.618 slučajeva zaražavanja korona virusom i 6.652 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

Australija najavljuje ublažavanje mera

U najugroženijoj australijskoj državi Viktorija, danas su otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo 2 nova slučaja kovida-19, pa se očekuje da će nadležni saopštiti kasnije tokom dana na koji način planiraju da ublaže restriktivne mere kojima su ograničeni slobodno kretanje i društvena interakcija.

Melburn je već 100 dana pod vanrednim merama i vlada Australije u poslednjih nekoliko dana vrši sve veći pritisak na premijera Viktorije Dejnijela Endruza da ukine vanredne mere i u gradu i u državi.

Endrus je najavio da će danas izaći pred javnost sa "značajnim" saopštenjem, ali je i istakao da pritisci neće doprineti da sve mere budu ukinute, preneo je Rojters.

Jedan novi slučaj kovida-19 na Novom Zelandu

Nadležni na Novom Zelandu saopštili su danas da je otkriven jedan novi slučaj kovida-19, ali da nema transmisije virusa unutar državnih granica.

Rojters prenosi da je šef državnog medicinskog štaba Ešli Blomfild izjavio da je zaražena osoba otkrivena ranije i da nema rizika od daljeg širenja virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Indiji najmanje preminulih od kovida u tri meseca

Izvor: Danas, 19.Okt.2020, 08:28

Indija je imala 579 smrtnih slučajeva od kovid-19 u poslednja 24 sata, najmanje u tri meseca, saopštilo je jutros ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.