Švedska šefica diplomatije podnela ostavku

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska šefica diplomatije podnela ostavku

Margot Valastrom, švedska ministarka spoljnih poslova rekla je da podnosi ostavku nakon skoro pet godina da bi provodila više vremena sa porodicom.
Valstromova (64) je rekla da je obavestila premijera Stefana Levena o svojoj želji da napusti vladu.

"Pet godina sam se svim srcem posvetila promociji Švedske, bezbednosti i prosperiteta u svetu, da bismo se suočili sa velikim izazovima našeg vremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saradnji s drugima", navelaje Valstromova.
"Sada želim da provedem više vremena sa mužem, decom i unucima", dodala je Vlastromova.
Margot Valstorm je postala najviši diplomata Švedske u oktobru 2014. Te godine postala je prvi ministar spoljnih poslova Evropske unije koji je priznao palestinsku državu na zaprepašćenje Izraela, prenosi AP.
Nije poznato kada će njena ostavka stupiti na snagu.
Premijer Leven rekao je švedskoj novinskoj agenciji TT da će pitanje njenog naslednika biti rešeno kada se švedski parlament ponovo sastane u utorak, nakon letnje pauze.
Leven je ocenio da je sa Valstromovom "Švedska stekla veliko poštovanje i uvažavanje širom sveta''.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.