Švedska razmatra zakon o zabrani pristupanja islamistima

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska razmatra zakon o zabrani pristupanja islamistima

Švedska razmatra donošenje zakona kojim bi svojim državljanima zabranila da se bore u džihadističkim grupama kao što je Islamska država (IS), saopštili su danas zvaničnici. Apsolutno je neprihvatljivo da švedski građani odlaze u IS, finansiraju tu grupu i bore se u njenim redovima, naveli su ministar pravosuđa Morgan Johanson i ministar unutrašnjih poslova Anders Igeman, prenele su agencije. Da bi zaustavio talas stranih boraca, Savet bezbednosti UN usvojio je u septembru 2014. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obavezujuću rezoluciju za države članice koja zabranjuje putovanja u inostranstvo radi pridruživanja redovima džihadističkih organizacija, kao i organizovanje takvih putovanja i finansiranje regrutovanja. Švedska vlada se nada da će za nekoliko meseci načiniti nacrt zakona koji će odgovoriti ovim zahtevima, izjavio je Johanson na konferenciji za štampu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Švedska razmatra zakon o zabrani pristupanja islamistima

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 00:56

Švedska razmatra donošenje zakona kojim bi svojim državljanima zabranila da se bore u džihadističkim grupama kao što je Islamska država (IS), saopštili su zvaničnici...Apsolutno je neprihvatljivo da švedski građani odlaze u IS, finansiraju tu grupu i bore se u njenim redovima, naveli su ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.