Švedska: Univerzitet vraća školarinu zbog nepraktičnog obrazovanja

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Univerzitet vraća školarinu zbog "nepraktičnog obrazovanja"

Sud u Stokholmu naložio je danas univerzitetu Maraldalen da refundira troškove studentkinji iz SAD zbog lošeg obrazovanja iz oblasti ekonomije.

Sud je doneo presudu kojom dvogodišnji program Maraldalena, koji je pohađala Koni Askenbak od 2011. do 2013. godine, "nema praktičnu primenu" i u obrazloženju je navedeno da su švedske vlasti nadležne za kvalitet obrazovanja 2013. godine loše ocenile ovaj dvogodišnji program.

U presudi je naloženo da se američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studentkinji isplati 20.544 dolara, koliko je platila školarinu kao i da se obračunaju kamate.

Sporni fakultet, koji pohađa 14.000 studenata, reklamirao je na svom sajtu da diploma ovog programa "donosi konkurentne kvalifikacije za dobijanje atraktivnih pozicija u poslovnom svetu".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Švedska: Obrazovanje nekorisno - faks vraća pare

Izvor: Mondo, 15.Jun.2016, 00:23

Sud u Stokholmu naložio je danas Maraldalen univerzitetu da refundira troškove studentkinji iz SAD-a zbog lošeg obrazovanja iz oblasti ekonomije...Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock..Sud je doneo presudu kojom dvogodišnji program Maraldalen univerziteta, koji je pohađala Koni Askenbak...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.