Švedska: ISIS hit U ime Alaha na radiju

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: ISIS hit "U ime Alaha" na radiju

Jutarnji program švedske radio-stanice u Malmeu "Miks megapol" prekinut je na pola sata, nakon što je izvršen hakerski napad i emitovana pesma koju "Islamska država" koristi za regrutovanje militanata, saopšteno je iz te radio-stanice.

Foto: youtube/screenshot

Švedski mediji prenose da je tokom 30 minuta prekida emitovanja radijskog programa hiljade Šveđana čulo pesmu "U ime Alaha!".

Radio-stanica "Miks megapol" potvrdila je da je emitovanje programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uzurpirano na oko 30 minuta.

"Ovo je veoma ozbiljno, naročito zbog činjenice da je emitovana pesma 'Islamske države'", izjavio je portparol radio stanice i dodao da je slučaj prijavljen policiji.

ISIS-u zaplelenje tablete vredne 50 miliona €

Budući da je reč o lokalnom incidentu i da su samo građani Malmea mogli da čuju pesmu, incident nije primećen dok savesni građani nisu prijavili slučaj radio stanici, prenosi "Dejli mejl".

Za sada nije poznato da li je piratskim predajnikom upravljala osoba koja je povezana sa "Islamskom državom" ili je namera napada bila podvala i "neslana šala".

Prema podacima švedskih vlasti, oko 300 lica je napustilo Švedsku kako bi se pridružilo "Islamskoj državi".

Švedska je druga zemlja po broju lica koja su se pridružila teroristima u Iraku i Siriji, odmah nakon Belgije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

(VIDEO) POP PESMA ISLAMSKE DRŽAVE: Džihadisti hakovali radio-stanicu i pustili svoj najveći muzički hit

Izvor: Kurir, 10.Nov.2017

Švedska radio stanica "Miks megapol" iz Malmea saopštila je danas da joj je piratski emiter na kratko jutros upao u jutarnji program i emitovao pop pesmu na engleskom jeziku pod nazivom "U ime Alaha" kojom se "zapadnjaci" pozivaju da pristupe Islamskoj državi, prenosi AP.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.