Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve oči uprte u Juščenka

Sve oči uprte u Juščenka

Optužbe za korupciju, pad ekonomske proizvodnje i neuspeli pokušaj da se poveća životni standard skupo su koštali lidere narandžaste revolucije na parlamentarnim izborima u Ukrajini. Sada je osnovno pitanje da li oni mogu ponovo da se ujedine i spreče dolazak proruskih snaga na vlast.

Predsednik je juče primio prvo Janukoviča pa Timošenkovu. 'Razumeli smo se u potpunosti da želimo da formiramo koaliciju. Moramo nastaviti putem kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo krenuli na predsedničkim izborima 2004. Sastanak je pokazao da je taj put moguć, učinićemo sve da formalizujemo dogovor u roku od sedam dana i Partija regiona će ostati u opoziciji', rekla je Timošenko. Juščenko drži sve opcije otvorenim i nije nemoguće da se on predomisli u poslednjem trenutku i uđe u koaliciju sa Janukovičem, bivšim protivnikom na predsedničkim izborima 2004.

'Predsednik želi da se obnovi narandžasta koalicija, ali nije spreman da Juliji ponudi mesto premijera', rekao je za Si-En-En izvor iz stranke Naša Ukrajina. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.