Sve kraća lista država bez koronavirusa: 15 zemalja bez prijavljenih slučajeva zaraze

Izvor: B92, 14.Apr.2020, 17:40

Sve kraća lista država bez koronavirusa: 15 zemalja bez prijavljenih slučajeva zaraze

Pandemija novog koronavirusa koja je potekla iz Kine proširila se na gotovo ceo svet. Ipak, do danas 15 zemalja nije potvrdilo prisustvo kovida 19.

To su Komori, Kiribati, Lesoto, Maršalska Ostrva, Mikronezija, Nauru, Severna Koreja, Palau, Samoa, Solomonska Ostrva, Tadžikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu i Vanuatu.

Do pre deset dana ova lista bila je duža za još tri imena - Jemen, Južni Sudan i Sao Tome i Principe, međutim proteklih dana i u ovim zemljama zabeleženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su prvi slučajevi zaraze koronavirusom.

Prema podacima portal Worldometers.info, u Južnom Sudanu je četvoro zaraženih, isto toliko je i u Sao Tome i Principe, a u Jemenu je prijavljen jedan slučaj zaraze.

Pojedini stručnjaci su saglasni da verovatno neke zemlje ne prijavljuju slučajeve koronavirusa, ali ih imaju. Uglavnom svi sumnjaju u verodostojnost podatka da u Severnoj Koreji nema obolelih od koronavirusa.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju koronavirusa.

Prvi slučaj kovida 19 pojavio se u kineskom gradu Vuhanu u decembru 2019. godine.

Za samo tri meseca virus se proširio po svetu, a za sada je zabeležen u 210 zemljalja i teritorija.

Koronavirusom je zaraženo 1.948.617 ljudi.

Pandemija je do sada odnela 121.846 života, ali je i 460.541 osoba izlečena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petnaest zemalja bez virusa korona

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2020

Pandemija novog korona virusa koja je potekla iz Kine proširila se na gotovo cijeli svijet. Ipak, do danas 15 zemalja nije potvrdilo prisustvo virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.