Izvor: Blic, 15.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarceneger rasprodaje spomenike u Kaliforniji zbog krize

Slavni italijanski komičar Toto pokušao je svojevremeno da proda rimsku Fontanu di Trevi, ali je to bilo samo na filmu, dok sada guverner Kalifornije Arnold Švarceneger ozbiljno planira da proda neke spomenike i objekte u toj državi.

Zbog ekonomske krize koja sve teže pogađa najmnogoljudniju američku državu, bivši snagator i glumac odlučio je da proda nekoliko spomenika i građevina, piše list "Los Anđeles tajms".

Među njima su Memorijalni koloseum, veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sportski objekat u kojima su održane dve Olimpijade, 1932. i 1984. godine i koji je proglašen nacionalnim spomenikom.

Memorijalni koloseum je i u ovim vremenima domaćin finala plej-ofa američkog fudbala, čuvenog Super Boula, ili finala američke profesionalne bezbol lige.

Osim Koloseuma, na spisku se našao i zatvor San Kventin, u zalivu San Franciska, koji ima jedan od najlepših pogleda na svetu, kao i sajamski prostor okruga Orindž, na jugu Los Anđelesa.

Švarceneger se nada da će ovim prodajama uspeti da u državnu kasu namakne između 600 miliona i jednu milijardu dolara. Svi se, međutim, ne slažu za namerama bivšeg Terminatora.

"Ideja je krajnje apsurdna. Koloseum je nacionalni spomenik. To bi bilo isto kao da prodamo Kip slobode ili spomenike u Vašingtonu", kazao je jedan od kritičara Švarcenegerove zamisli.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Švarceneger rasprodaje spomenike zbog krize

Izvor: Mondo, 15.Maj.2009

Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger ozbiljno planira da proda neke spomenike i objekte u toj državi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.