Svaki drugi Nemac mašta o povratku marke

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki drugi Nemac mašta o povratku marke

Svaki drugi stanovnik Nemačke želi da se u promet vrati nemačka marka, pokazali su rezultati ankete javnog mnjenja koju je obavio institut za istraživanje tržišta "Ipsos" iz Hamburga.

11 godina posle uvođenja zajedničke evropske valute - evra, 51 odsto anketiranih Nemaca je odgovorilo pozitivno na pitanje da li želi povratak marke.

Oko 30 odsto anketiranih je dalo negativan odgovor, a još 18 procenata nije imalo stav.

Najjaču nostalgiju za starom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << valutom osećaju Nemci starosti između 50 do 65 godina. Više od 56 odsto anketiranih iz ove starosne grupe bi želelo da u novčaniku ima nemačke marke.

U isto vreme, 42 odsto građana uzrasta od 16 do 29 godina ne želi da se odrekne evra. U zapadnim federalnim pokrajinama povratak na nemačku marku želi 52 odsto anketiranih, a u istočnim 48 procenata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.