Svaki deseti odbornik preletač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki deseti odbornik "preletač"

Čak 657 odbornika i odbornica je od 2016. do 2019. promenilo stranku u 107 gradova i opština, i to su najčešće bili "preleti" u vladajuću koaliciju, navodi se u istraživanju Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Kako se navodi u istraživanju "Ko je na vlasti", koje je preneo "Blic", s obzirom da u Srbiji ima ukupno 6.566 odbornika, nameće se zaključak da je njih 10 odsto u protekle tri godine promenilo stranku.

List navodi da je najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "preletanja" bilo je u Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije, i to u Beogradu, Zaječaru, Kragujevcu, Preševu i Negotinu.

Prema istraživanju, prvih pet "preletača" na listi CRTA, u proseku je promenilo četiri stranke za poslednje tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.