Svaki dan se ubije jedan vojnik SAD

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki dan se ubije jedan vojnik SAD

U američkim oružanim snagama od početka godine u proseku se dnevno desilo po jedno samoubistvo, što je najviše u protekloj deceniji.

Prema najnovijim rezultatima istraživanja, zabeležena su 154 samoubistva tokom 155 dana ove godine.

Ovi podaci šokirali su vojni vrh, koji je očekivao da će broj samoubistava opasti, nakon što je bio izjednačen 2010. i 2011. godine.

Zvaničnici su izrazili uverenje da ova pojava možda delimično ima veze sa lošim stanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomije SAD, pošto se nekoliko hiljada američkih vojnika vratilo iz Avganistana.

Prema njihovom mišljenju, razlozi zbog kojih vojnici dižu ruku na sebe, između ostalog, su izloženost borbama, posttraumatski stres i zloupotreba prepisanih lekova.

Prema statističkim podacima vojnici, koji su u više navrata bili u borbenim zonama izloženiji su riziku da dignu ruku na sebe.

Međutim, značajan broj samoubistava izvršili su i vojnici koji nikada nisu slati u misije u zone sukoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.