Švajcarci protiv visokih naknada menadžerima

Izvor: OkRadio.rs, 03.Mar.2013, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci protiv visokih naknada menadžerima

Prvi rezultati referenduma pokazuju da je više od 60 odsto Švajcaraca glasalo za ograničavanje visokih nadoknada menadžerima velikih kompanija. Vlada se plaši da će zbog uvođenja ove odluke neke velike firme odlučiti da premeste svoja sedišta u inostranstvo.   Više od 60 odsto Švajcaraca podržalo je na referendumu ograničavanje visokih nadoknada menadžerima kompanija kotiranih na berzi i davanje takozvanih "zlatnih padobrana" odlazećim direktorima, pokazali su prvi rezultati.   Prema prvim nezvaničnim rezultatima u kantonu Ženeva 67,7 odsto birača podržalo je inicijativu. Prema projekciji za finansijsku prestonicu Švajcarske Cirih, za tu meru, nazvanu Minderova inicijativa po senatoru Tomasu Minderu, do kraja glasanja izjasniće se 71...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Švajcarci neće Zlatni padobran

Izvor: Deutsche Welle, 04.Mar.2013, 12:39

Oko 68 odsto Švajcaraca je na referendumu podržalo ograničavanje visokih nadoknada menadžerima kompanija kotiranih na berzi. To je i jedna od glavnih tema komentara objavljenih u nemačkoj i švajcarskoj štampi.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.