Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak lidera dve Koreje u demilitarizovanoj zoni

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In i lider Severne Koreje Kim Džong Un sastaće se sutra na liniji vojnog razgraničenja između dve zemlje, saopšteno je u Seulu.

Mun će simbolično dočekati Kima na betonskoj liniji koja označava granicu između dve Koreje u demilitarizovanoj zoni, izjavio je danas šef Munovog kabineta Im Džong Seok.

Kim će prelaskom te linije biti prvi severnokorejski lider na južnokorejskom tlu od kraja Korejskog rata pre 65 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Potom će Kim i Mun pešice ići do Kuće mira, zdanja u južnom delu sela Panmundžom, gde je 1953. godine potpisano primirje između dve Koreje.

Lideri će posle sastanka zajedno da zasade drvo u demilitarizovanoj zoni nakon čega će biti priređen banket pre odlaska delegacije Severne Koreje.

Kim i Mun bi trebalo da izdaju zajedničko saopštenje posle sastanka.

U severnokorejskoj delegaciji će biti Kimova sestra, Kim Jo Džong, koja je bila u Južnoj Koreji na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

U delegaciji će biti i predsednik Severne Koreje Kim Jong Nam, čija je funkcija protokolarna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sutra sastanak lidera dve Koreje u demilitarizovanoj zoni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2018

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In i lider Severne Koreje Kim Džong Un sastaće se sutra na liniji vojnog razgraničenja izmedju dve zemlje, saopšteno je u Seulu.   Mun će simbolično dočekati Kima na betonskoj liniji koja označava granicu izmedju dve Koreje u demilitarizovanoj zoni, izjavio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.