Susret Šojgua i Matisa

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Šojgua i Matisa

Prvi lični sastanak ministara odbrane Rusije i SAD Sergeja Šojgua i Džejmsa Matisa održan je danas na marginama sednice ministara odbrane Azijsko-pacifičkog regiona (ASEN) u Singapuru, prenose RIA Novosti.


Šefovi vojnih resora dve zemlje su se sastali pred početak samita na ulazu u salu za sednicu, gde su se rukovali. Tokom razgovora šef Pentagona je izrazio duboko saučešće zbog tragedije u Kerču. On je naglasio da se i u SAD događa nešto slično i da Amerikanci razumeju kako se osećaju građani Rusije.


Ministar odbrane Rusije je zahvalio kolegi i naglasio da takvi slučajevi postaju česta pojava u svetu i da treba uraditi sve kako bi se sprečile ovakve tragedije. Uoči sednice Šojgu je razgovarao i sa šefovima vojnih resora Kine, Indije i drugim kolegama. Tokom zajedničkog fotografisanja na otvaranju sednice Šojgu i Matis su stajali jedan pored drugog.


Poslednji put su ministri odbrane dve zemlje razgovarali pre tri godine. Tada je na čelu Pentagona bio Ešton Karter.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.