Izvor: B92, 15.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzija zbog krsta?

London -- Jedna službenica Britiš ervejza suspendovana jer je odbila da skine ogrlicu na kojoj je imala krst.

Nađa Evida, koja radi na aerodromu Hitrou u Londonu, izjavila je da će tužiti kompaniju zbog verske diskriminacije pošto su je šefovi poslali kući uz obrazloženje da je prekršila pravila Britiš ervejza o oblačenju.

"Britiš ervejz dopušta muslimankama da nose marame, siikima da nose turban i ljudima svih drugih vera da nose religijsku odeću. Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je hrišćanima zabranjeno da ispolje veru", rekla je suspendovana radnica.

Britiš ervejz je saopštio da je politika kompanije da radnici sav nakit, bez obzira na to da li on ima religiozna obeležja, moraju nositi ispod uniforme. "To pravilo odnosi se na sav nakit i sve verske simbole, ne samo na krst. Predmeti poput turbana, marama i narukvica mogu se nositi jer je nepraktično za osoblje da ih skriva ispod uniformi", saopštio je Britiš ervejz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.