Suspendovana sednica katalonskog parlamenta o nezavisnosti

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana sednica katalonskog parlamenta o nezavisnosti

Ustavni sud Španije doneo je odluku o suspenziji sednice katalonskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak, a na kojoj se očekivalo da lokalni lideri jednostrano proglase nezavisnost Katalonije od Španije, prenosi Rojters.

Agencija prenosi pisanje španskog lista "Pais" da je ova odluka usledila nakon što je Katalonska socijalistička partija pravno osporila sednicu, protiveći se njenom održavanju.

Premijer Španije Marijano Rahoj pozvao je danas katalonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lidera Karlesa Pudždemona da odustane od planova za jednostrano proglašavanje nezavisnosti tog regiona od Španije, kako bi "izbegli veća zla", prenosi Rojters.

Premijer Španije Marijano Rahoj (FOTO: Tanjug/AP/Paul White)

Predsednik španske vlade je u intervjuu španskoj agenciji EFE kazao da je rešenje za katalonsku krizu hitni povratak legalnim tokovima.

"Da što pre saopšte da neće biti jednostranog proglašavanja nezavisnosti, zato što će se time takođe izbeći veća zla", rekao je Rahoj, ne objašnjavajući na šta misli.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suspendovana sednica parlamenta Katalonije, pretnje hapšenjem

Izvor: RTS, 05.Okt.2017

Ustavni sud Španije doneo je odluku o suspenziji sednice katalonskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak i na kojoj se očekivalo da lokalni lideri jednostrano proglase nezavisnost Katalonije od Španije. Upozorava da će vodeći ljudi katalonskog parlamenta biti suočeni sa krivičnom...

Nastavak na RTS...

Ministar: Katalonski parlament će održati sednicu

Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 10:12

Parlament Katalonije održaće sednicu u ponedeljak, 9. oktobra, uprkos pravnim merama koje se preduzimaju protiv osoba koja se zalažu za nezavisnost ovog španskog regiona, rekao je danas katalonski ministar spoljnih poslova Raul Romeva...On je istakao da će parlament doneti odluku o nezavisnosti...Ustavni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.