Suspendovan policajac zbog napada tokom protesta protiv G20

Izvor: Blic, Tanjug, 09.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan policajac zbog napada tokom protesta protiv G20

Policajac, koga je slučajni prolaznik snimio kako tokom protesta uoči samita G20 obara na zemlju i udara jednog Britanca, koji je nekoliko minuta kasnije umro od srčanog udara, suspendovan je danas, javlja britanski "Tajms".



On je suspendovan "u javnom interesu" na osnovu zahteva Nezavisne policijske komisije.

"Zatražili smo njegovu suspenziju nakon što smo pogledali sporni snimak", saopštio je portparol Nezavisne policijske komisije.

Na dramatičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snimku jasno se prepoznaje Jan Tomlinson (47) kako s rukama u džepovima hoda ispred grupe policajaca opremljenih za borbu protiv demonstranata, od kojih neki drže i pse. Kada im se nije sklonio s puta, jedan od policajaca ga je jako udario s leđa i oborio na zemlju.

Na usporenom snimku može da se vidi kako policajac sa šlemom i palicom udara Tomlinsona s leđa po nozi. Nakon toga, policajci su stajali i posmatrali kako prolaznici pokušavaju da pomognu Tomlinsonu, dok on sedi na zemlji i po svoj prilici se raspravlja sa policijom. Nekoliko sekundi kasnije, vidi se kako ustaje i odlazi.

Obdukcija koja je prošle nedelje izvršena pokazala je da je Tomlinson, prodavac u trafici koji se zatekao na ulici tokom demonstracija dok se vraćao s posla, umro od srčanog udara.

Video snimak koji traje nekoliko minuta postavljen je na veb sajt lista "Gardijan", poslužio je kao osnova za istragu Nezavisne policijske komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICAJAC UBIO PROLAZNIKA?!

Izvor: Press, 08.Apr.2009, 23:37

Britanski mediji objavili snimak na kom je policajac tokom protesta za vreme samita G20 bez razloga napao Jana Tomilsona, nakon čega je čovek doživeo srčani udar i umro na ulici. .Tokom protesta u Londonu, koji su se odvijali prošle nedelje za vreme samita G20, preminuo je Jan Tomilson...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.